Aeon News - produkter och tjänster

Infrastrukturlösningar för medier och publicister

Aeon News nyhetsplattform

Aeon News nyhetsplattform är utvecklad av Aeon Media och riktar sig främst till nyhetssajter och onlinemagasin.

Plattformen erbjuder en lösning som design- och funktionsmässigt kan mäta sig med de största kommersiella plattformarna, men bygger istället på WordPress som är världens största och dessutom fria publiceringssystem med stor skalbarhet och som utvecklas kontinuerligt.

Aeon News nyhetsplattform lämpar sig särskilt vid övergång ifrån sajter som tidigare använt WordPress och riktar sig mot mindre och medelstora nyhetssajter och har fullt stöd för WordPay.

Sajtstrukturen bygger på en trekolumnig förstasida med en traditionell löpsedel och erbjuder goda anpassningsmöjligheter med full mobilanpassning. Sid- och artikelvyerna bygger på en tvåkolumnig design med en vass och nyhetstidningsprofilerad design.

Sidhuvudet och sidfoten skräddarsys helt för den aktuella sajten samtidigt som typsnitt, färger och övriga element på sajten kan anpassas till tidningens egna grafiska profil.

Höjdpunkter

Profilerad dagstidningsdesign

Ljus, tydlig och överskådlig design med en pedagogisk nyhetsstruktur. Samtidigt som de senaste nyheterna hamnar i fokus kan utvalda artiklar, bilder och annat från arkivet tillsammans med externt material lyftas fram i en attraktiv mix.

Modulbaserad struktur

I den kolumnbaserade strukturen finns stor flexibilitet att anpassa sajtens innehåll med en blandning av nyhetskategorier, interaktivt innehåll, inbäddat externt material, frågeformulär, sociala medieflöden med mera.

Dynamisk annonsplacering

Sajtstrukturen erbjuder en uppsjö av fasta platser för både annonser och egen marknadsföring. Tillsammans med det externa annonshanteringsverktyget ges sajten möjligheten att maximera de kommersiella ytorna på sajten.

Lyft fram native-innehåll på fasta platser

Löpsedeln har fyra fasta platser för native-artiklar där annonskunderna får maximal exponering under publiceringsperioden utan att påverka det övriga nyhetsflödet. Sponsrat innehåll utmärker sig tydligt från redaktionellt innehåll för att möta marknadsföringskrav och öka transparensen mot läsarna.

Artikelämnen ger läsarna en överblick

Sortera och kategorisera din rapportering i artikelämnen som ger läsarna möjlighet att följa nyhetstrådar kring återkommande händelser och bevakningsområden.

Kompatibel med sidbyggare

Komplettera sajten med popup-meddelanden, nyhetsbrevsfönster, kampanjinslag och andra element med hjälp av det kompatibla sidbyggarverktyget Elementor.

Teknisk specifikation

Namn: Aeon News – Daily Online Newspaper Platform, v. 4.5.0.1

Kompatibilitet: WordPress, Elementor

Krävda tillägg: Elementor Pro, Advanced Custom Fields

Aeon News nyhetsapp

Få en egen proffsig nyhetsapp till din nyhetssajt!

Appen anpassad för nyhetssajter ger läsarna snabb och enkel tillgång till publiceringsflödet genom stöd för moderna pushnotiser.

Tack vare en del smarta funktioner kan läsarna anpassa appen efter sina egna behov. Om de exempelvis endast vill ha notiser från utvalda nyhetskategorier kan de styra dessa i inställningarna. Det går även att växla mellan ljust och mörkt läge.

Med white label-konceptet får appen ett utseende helt i enlighet med nyhetssajtens unika färgschema, med den egna logotypen med mera.

Appen är anpassad för både Android och iOS och publiceras i apputikerna Google Play och App Store och kan också distribueras fritt som apk-fil.

Specifikation

Produktnamn: Aeon News App

Operativsystem: Android och iOS

Publicering: Google Play/App Store, apk-fil

Inriktning: Nyhetsapp

Kompatibilitet: WordPress

Implementation: WordPress-baserat plugin

Kodbas: React Native (öppen källkod)

Funktionalitet: Pushnotissystem, styrning av nyhetsmix/filter, native-meny med inställningsmöjligheter, inläsning och navigation av sajtens mobila/responsiva version, genväg i mobilens applåda/startskärm.

small_c_popup.png

Välkommen att ta kontakt!

Vi ser fram emot er kontakt och ett samarbete